Dusená kuracia pečeň
Kuracia pečeň so slaninou (fotorecept)
Autor receptu: peterkub
Rýchly recept, ktorému sa poteší väčšina mužov.
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuraciu pečeň umyjeme, odstránime žilky a nakrájame na väčšie kúsky. Zo slaniny odrežeme kožu, slaninu nakrájame na väčšie kúsky. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na pásiky.
- Cibuľu s cesnakom opražíme na bravčovej masti.
- Pridáme kuraciu pečeň, slaninu, horčicu, sójovú omáčku, vodu, mletú červenú papriku, rascu, korenie a chilli. Dôkladne premiešame a pod pokrievkou dusíme domäkka (občas premiešame).
- Keď je už jedlo skoro hotové, pridáme majoránku, premiešame a necháme 2-3 minúty dusiť. Ak je potrebné, na konci varenia dochutíme soľou. Podávame s ryžou alebo so zemiakmi.