Dusená kuracia pečeň

Kuracia pečeň so slaninou (fotorecept)

Autor receptu: peterkub

Rýchly recept, ktorému sa poteší väčšina mužov.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuraciu pečeň umyjeme, odstránime žilky a nakrájame na väčšie kúsky. Zo slaniny odrežeme kožu, slaninu nakrájame na väčšie kúsky. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na pásiky.
  2. Cibuľu s cesnakom opražíme na bravčovej masti.
  3. Pridáme kuraciu pečeň, slaninu, horčicu, sójovú omáčku, vodu, mletú červenú papriku, rascu, korenie a chilli. Dôkladne premiešame a pod pokrievkou dusíme domäkka (občas premiešame).
  4. Keď je už jedlo skoro hotové, pridáme majoránku, premiešame a necháme 2-3 minúty dusiť. Ak je potrebné, na konci varenia dochutíme soľou. Podávame s ryžou alebo so zemiakmi.