Kuracia pečeň

Kuracia pečeň s čerstvými šampiňónmi (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Pochúťkový dnešný obed.

Postup

  1. Umyté šampiňóny narežeme na plátky a na masle podusíme. Podľa chuti si osolíme, okoreníme.
  2. Na bravčovej masti opražíme na polmesiace nakrájanú cibuľu. Na opraženú cibuľu pridáme nakrájané očistené a umyté kuracie pečienky. Orestujeme, pridáme sladký kečup, okoreníme. Miešame a ochutnáme. Ku pečienkam pridáme udusené šampiňóny, premiešame a nakoniec podľa vlastnej chuti posolíme.
  3. Hotové sme dnes mali s uvarenými zemiakmi a tatárskou omáčkou, ktorú sme si pripravili z majonézy pridaním a vymiešaním na drobno nakrájanej cibule, sterilizovaných uhoriek s troškou nálevu. Dochutíme troškou cukru, čierneho mletého korenia a primeraným množstvom nálevu z uhoriek.