Kuracia pečeň na hubách a smotane (fotorecept)

Autor receptu: mmiro

Jedno z mojich obľúbených jedál. Dúfam že sa bude páčiť.

25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vo väčšom hrnci speniť na olivovom oleji nadrobno pokrájanú cibuľu s hubami.
  2. Pridať pokrájanú pečeň a dusiť v šťave čo pustí cca 15 min.
  3. Poprášiť mletou červenou paprikou a korením. Nechať ešte pár minút variť.
  4. Pridať smotanu rozmiešanú s mliekom.
  5. Dovariť na miernom ohni nejakých 10 min. Ak by bola omáčka stále riedka zahustiť múkou, ale aby sa nezrazila. (Ja si odoberem trochu omáčky do taniera, pomiešam s múkou a cez jemné sitko nalejem späť do hrnca.) Nakoniec dochutiť majoránkou a môže sa podávať. Mne najlepšie chutí s knedlou, ale môže byť aj ryža, alebo zemiaky.