Kuracia pečeň na hrášku s bylinkami (fotorecept)
Autor receptu: mariamka
Je tu x-receptov na prípravu kuracej pečienky, tak tento berte tak orientačne :)
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Kúsok údenej slaniny necháme vytopiť, pridáme cibuľu pokrájanú na mesiačiky a bravčovú masť, orestujeme cibuľku do sklovita.
- Keď máme cibuľku podusenú, pridáme na väčšie kúsky nakrájanú pečeň.
- Spolu opekáme, nesolíme, nekoreníme, nepodlievame, iba občas premiešame. Medzitým si pripravíme zeleninu.
- Keď máme pečeň zatiahnutú, pridáme zeleninu, V tomto momente som posolila, okorenila, pridala tymián, oregano, bazalku a jednu sušenú čili. Prikryjeme a necháme dusiť.
- Vôbec nepodlievame, iba občas premiešame, prípadne dochutíme, necháme zeleninu urobiť sa na skus a odstavíme. Mala som uvarenú ryžu, tak som podávala s ňou, ale určite sa výborne hodí aj čerstvý chlebík alebo bagetka. Ako obloha čerstvá zelenina alebo šalátik. Napríklad jarná cibuľka..
- Alebo rajčina... Alebo čo komu chutí... Možno sa niekto inšpiruje :)