Kuracia pečeň na hrášku s bylinkami (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Je tu x-receptov na prípravu kuracej pečienky, tak tento berte tak orientačne :)

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kúsok údenej slaniny necháme vytopiť, pridáme cibuľu pokrájanú na mesiačiky a bravčovú masť, orestujeme cibuľku do sklovita.
  2. Keď máme cibuľku podusenú, pridáme na väčšie kúsky nakrájanú pečeň.
  3. Spolu opekáme, nesolíme, nekoreníme, nepodlievame, iba občas premiešame. Medzitým si pripravíme zeleninu.
  4. Keď máme pečeň zatiahnutú, pridáme zeleninu, V tomto momente som posolila, okorenila, pridala tymián, oregano, bazalku a jednu sušenú čili. Prikryjeme a necháme dusiť.
  5. Vôbec nepodlievame, iba občas premiešame, prípadne dochutíme, necháme zeleninu urobiť sa na skus a odstavíme. Mala som uvarenú ryžu, tak som podávala s ňou, ale určite sa výborne hodí aj čerstvý chlebík alebo bagetka. Ako obloha čerstvá zelenina alebo šalátik. Napríklad jarná cibuľka..
  6. Alebo rajčina... Alebo čo komu chutí... Možno sa niekto inšpiruje :)