Kuracia nátierka

Kuracia nátierka s pórom (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Nátierky sú skvelé nielen ako rýchla večera ale aj ako pohostenie pre nečakanú návštevu.

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Túto nátierku robím veľmi rada pretože môžem zužitkovať mäso zo slepačej polievky, ale občas ju robím tak ako sa má, z kuracích pŕs. Recept na nátierku mám z noriem pre materské škôlky, preto tá presná gramáž, samozrejme môžete robiť od oka.
  2. Mäso dáme variť do vriacej osolenej vody asi na 10 minút. Mäso vyberieme a nakrájame na hrubo.
  3. Cibuľu a pór nakrájame a podusíme na oleji. Pridáme nakrájané kuracie mäso, chvíľku podusíme, odstavíme a necháme vychladnúť.
  4. Vychladnutú zmes preložíme do vhodnej nádoby, pridáme zmäknuté maslo, vajíčko uvarené na tvrdo a ponorným mixérom vyšľaháme do peny. Smotanu pridáme podľa potreby tak, aby nám vznikol hladký krém. Miesto kyslej smotany môžete pridať šľahačku alebo mlieko. Na záver ochutíme podľa potreby soľou, mletým čiernym korením.
  5. Nátierku podávame s pečivom, ozdobíme nasekaným pórom a zeleninou podľa sezóny.