Kurací šalát

Kurací šalát à la Caesar s parmezánovými čipsami

Autor receptu: redakcia

Populárny šalát, ktorého základom sú chrumkavé listy rímskeho šalátu, kúsky kuraťa a krutóny. My sme krutóny vymenili za parmezánové čipsy a odľahčili sme aj originálny dresing pripravovaný zo žĺtkov a z oleja.

4
porcie
30 minút
príprava
8 minút
na 200 °C

Postup

  1. Kuracie prsia opláchneme a osušíme. Olej zmiešame s citrónovou šťavou, so štipkou soli a mletého čierneho korenia, potrieme nimi kuracie mäso. Necháme chvíľu odležať.
  2. Parmezánové čipsy: Na plech vystlaný papierom na pečenie lyžicou vytvoríme kolieska strúhaného parmezánu. Posypeme ľanovými semienkami. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 8 minút. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
  3. Vajcia vložíme do horúcej vody. Varíme ich asi 6 minút. Potom ich vychladíme a ošúpeme.
  4. Zahrejeme panvicu. Vložíme do nej pripravené korenené kuracie prsia a opekáme asi 6­-7 minút z každej strany, kým nebudú vo vnútri prepečené.
  5. Listy rímskeho šalátu natrháme a rozdelíme na taniere. Pridáme na kusy nakrájané mäso, rozkrojené varené vajce, ančovičky a parmezánové čipsy. Pokvapkáme jogurtom zmiešaným s horčicou.