Kurací perkelt
Kurací perkelt s lesnými hríbmi (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Perkeltov je tu mnoho. Takýto mi ešte chýba v albume.
4 porcie |
50 minút príprava |
40 minút na 160 °C |
Postup
- Kuracie stehná som umyla, osušila a pripravila cibuľu, papriku a paradajku.
- Stehná som rozkrojila.
- Do rajnice som dala roztopiť masť a pridala som nakrájanú cibuľu.
- Keď sa cibuľa opiekla, pridala som papriku a potom podliala troškou vody.
- Pridala som vodu...
- ...vložila mäso...
- ...pridala som nakrájanú papriku a paradajku.
- Osolila, okorenila a pod pokrievkou som dusila do mäkka.
- Kým sa mäso dusilo, namočila som si hríby do teplej vody.
- Po 40 minútach bolo mäsko mäkké, pridala som hríby a už iba chvíľku spolu podusila.
- Hotové jedlo som podávala s tarhoňou.
Prajem vám dobrú chuť.