Kurací perkelt

Kurací perkelt s lesnými hríbmi (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Perkeltov je tu mnoho. Takýto mi ešte chýba v albume.

4
porcie
50 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie stehná som umyla, osušila a pripravila cibuľu, papriku a paradajku.
  2. Stehná som rozkrojila.
  3. Do rajnice som dala roztopiť masť a pridala som nakrájanú cibuľu.
  4. Keď sa cibuľa opiekla, pridala som papriku a potom podliala troškou vody.
  5. Pridala som vodu...
  6. ...vložila mäso...
  7. ...pridala som nakrájanú papriku a paradajku.
  8. Osolila, okorenila a pod pokrievkou som dusila do mäkka.
  9. Kým sa mäso dusilo, namočila som si hríby do teplej vody.
  10. Po 40 minútach bolo mäsko mäkké, pridala som hríby a už iba chvíľku spolu podusila.
  11. Hotové jedlo som podávala s tarhoňou. Prajem vám dobrú chuť.