Kurací perkelt
Kurací perkelt s cestovinou
Autor receptu: ideal
Máte radi rýchle a jednoduché recepty na cestoviny? Potom je tento recept práve pre Vás.* Môže byť perfektnou rýchlou večerou
alebo obedom. Hlavnými ingredienciami sú kuracie mäso, mletá paprika, cibuľa a samozrejme cestoviny Ideál.
Postup
- Kuracie mäso pokrájame na kúsky. Do panvice dáme roztopiť maslo. Pridáme kuracie kúsky, ktoré posypeme mletým čiernym korením, červenou sladkou paprikou a osolíme. Z obidvoch strán poobraciame a podusíme. Potom mäso vyberieme na tanier.
- Teraz dáme do hrnca pokrájanú cibuľu, cesnak a zalejeme výpekom z mäsa z panvice. Osmažíme.
- Pridáme kuracie kúsky, bobkový list, polovicu kuracieho bujónu, čierne korenie, celé podlejeme trochou vody a dusíme.
- Vretená uvaríme podľa pokynov uvedených na obale v osolenej vode, scedíme.
- Keď je mäso mäkké, tak pridáme smotanu a chvíľu povaríme. Medzitým si do hrnčeka dáme polohrubú múku, trochu octu a vlažnú vodu. Rozmiešame. Pridáme do hrnca k mäsu a ešte chvíľu povaríme.
- Hotový perkelt podávame s cestovinami zvlášť alebo oboje premiešané na jednom tanieri.