Kurací paprikáš
Kurací paprikáš s cestovinami (fotorecept)
Autor receptu: vikipu
Ak doma nestíhate a máte veľa
hladných krkov, toto rýchle a
jednoduché jedlo je Vašou
záchranou :)
5 porcií |
15 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu nakrájame na malé kúsky a orestujeme do zlatista na rozpálenej panvici s olejom.
- Kuracie mäso nakrájame na malé kocky a pridáme k orestovanej cibuli.
Mäso chvíľu opražíme a pridáme mletú papriku, soľ a korenie.
Všetko premiešame a zalejeme vodou po cca 3-4 minútach, tak aby nebolo celé zaliate vodou.
- Podľa potreby dolievame vodu a mäso varíme do mäkka.
Keď je mäso uvarené, vymiešame v pohári alebo miske smotanu na šľahanie s hladkou múkou a postupne pridáme k uvarenému mäsu. Zátrepky pridáme toľko, aký chceme mať paprikáš.
- Uvaríme si cestoviny (na aké máte chuť, môžete si pripraviť aj domáce halušky).
- Keď sú cestoviny uvarené a mäso mäkké, môžme podávať na tanier.
Dobrú chuť :)