Kurací paprikáš

Kurací paprikáš s cestovinami (fotorecept)

Autor receptu: vikipu

Ak doma nestíhate a máte veľa hladných krkov, toto rýchle a jednoduché jedlo je Vašou záchranou :)

5
porcií
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na malé kúsky a orestujeme do zlatista na rozpálenej panvici s olejom.
  2. Kuracie mäso nakrájame na malé kocky a pridáme k orestovanej cibuli. Mäso chvíľu opražíme a pridáme mletú papriku, soľ a korenie. Všetko premiešame a zalejeme vodou po cca 3-4 minútach, tak aby nebolo celé zaliate vodou.
  3. Podľa potreby dolievame vodu a mäso varíme do mäkka. Keď je mäso uvarené, vymiešame v pohári alebo miske smotanu na šľahanie s hladkou múkou a postupne pridáme k uvarenému mäsu. Zátrepky pridáme toľko, aký chceme mať paprikáš.
  4. Uvaríme si cestoviny (na aké máte chuť, môžete si pripraviť aj domáce halušky).
  5. Keď sú cestoviny uvarené a mäso mäkké, môžme podávať na tanier. Dobrú chuť :)