Pečené kuracie stehná

Kura s ryžou z jednej panvice

Autor receptu: ryzasos

Ak hľadáte chutné jedlo, ktoré nielen zasýti, ale aj šetrí váš čas v kuchyni, tento recept na kuracie mäso s ryžou SOS je ideálnou voľbou!* Jednoducho všetko pripravíte v jednom hrnci, takže sa nemusíte trápiť s umývaním množstva riadu. Ryža SOS dokonale absorbuje všetky šťavy a chute z kuracieho mäsa a korenín, čo zaručuje výbornú chuť a jemnosť každého sústa. Tento recept je skvelou voľbou pre celú rodinu a pripravený je za chvíľku – ideálne pre hektické dni aj pokojné večery s blízkymi.

40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Kuracie stehná očistíme, osolíme a okoreníme.
  2. Cibuľu a papriku kapiu očistíme a nakrájame nadrobno. Cesnak prelisujeme. Sušené paradajky pokrájame.
  3. Na veľkej panvici (vhodnej aj na použitie v rúre) na troche oleja orestujeme kuracie mäso najprv kožou dole, aby bolo pekne zlatisté, a potom zo všetkých strán. Trvá to približne 8 minút.
  4. Opečené kuracie mäso vyberieme na tanier a na panvici necháme zosklovatieť cibuľu, papriku a cesnak. Pridáme tymian a paradajkový pretlak a všetko premiešame. Nakoniec pridáme aj sušené a sekané lúpané paradajky a podlejeme vývarom. Opäť všetko dobre premiešame, ochutíme soľou a korením.
  5. Teraz do omáčky vsypeme ryžu a znova dobre premiešame. Navrch položíme opečené kuracie kúsky a panvicu vložíme do rúry, kde pečieme pri 200 °C približne 40 minút.