Kura na leči s kyslou smotanou (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Dnes som naozaj nevedela, čo uvariť, rak som v Tescu našla kurence, kupila som, popozerala do chladničky a vyšlo z toho toto. Keď si primyslíte k jedlu stromček, vônu zapálenej aromatickej sviečky, tak aj toto jedlo može byť vianočné.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny(+mletá červená paprika)
  2. Kuriatko umyjeje a rozkrájame na menšie kúsky.
  3. Do kastróla dáme olej, nadrobno nakrájanú cibuľu, trocha ju osmahneme a pridáme kura.
  4. Po chvili dáme do kastróla ml. červenú papriku, kura podlejeme len veľmi málo, a dusíme.
  5. Potom pridáme malé lečo a dovaríme.
  6. Nakoniec kyslu smotanu zmiešame s doma KL hladkej múky a pridáme do jedla. Necháme prejsť varom a odstavíme.
  7. Podávame s knedlou, rýžou, alebo s cestovinami.