Kura na leči s kyslou smotanou (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Dnes som naozaj nevedela, čo uvariť, rak som v Tescu našla kurence, kupila som, popozerala do chladničky a vyšlo z toho toto. Keď si primyslíte k jedlu stromček, vônu zapálenej aromatickej sviečky, tak aj toto jedlo može byť vianočné.
4 porcie |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny(+mletá červená paprika)
- Kuriatko umyjeje a rozkrájame na menšie kúsky.
- Do kastróla dáme olej, nadrobno nakrájanú cibuľu, trocha ju osmahneme a pridáme kura.
- Po chvili dáme do kastróla ml. červenú papriku, kura podlejeme len veľmi málo, a dusíme.
- Potom pridáme malé lečo a dovaríme.
- Nakoniec kyslu smotanu zmiešame s doma KL hladkej múky a pridáme do jedla. Necháme prejsť varom a odstavíme.
- Podávame s knedlou, rýžou, alebo s cestovinami.