Krúpová polievka

Krúpová polievka z údeného bravčového kolena

Autor receptu: olinecka

Tak toto, keď sa uvarí, milujeme všetci doma. Sýty obed.

20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme pod tečúcou vodou, dáme do hrnca, pridáme očistenú pokrájanú koreňovú zeleninu, krúpy, ktoré sme prepláchli pod tečúcou vodou aspoň 3x. Zalejeme vodou pridáme soľ, nie veľa pretože koleno je údené, korenie čierne, nové korenie a dáme variť. Fazuľu som dala do menšieho hrnca zaliala vodou cez noc, aby sa mi skôr uvarila, varila som ju zvlašť, po uvarení som ju pridala do polievky. Počas varenia polievku sledujeme a varíme na najnižšom plameni, aby polievka bola číra.
  2. Postupne pridávame očistené zemiaky, cibuľu a trocha povaríme.
  3. Asi po 80 - 90 minútach polievku odstavíme, mäso vyberieme môžme pokrájať do polievky. Nakoniec dáme do polievky petržlenovú vňať nasekanú nadrobno. Dobrú chuť....
  4. Výsledok sa oplatí.