Krúpy s bravčovým mäsom

Krupoto s mletým mäsom a so špenátom (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Poznáte to, keď vonku prší a je tak “čvachtavo”... a žiada sa niečo na zahriatie a zaplnenie žalúdka? Toto jedlo je presne do takéhoto dňa. Recept je od mojich obľúbených A. Carluccio a G. Contaldo.

4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na troche olivového oleja opražíme nakrájanú cibuľu a pridáme mäso. Opečieme do “chrumkava”. Pridáme premyté krúpy.
  2. Krúpy poopekáme a zalejeme vínom. Nasleduje špenát.
  3. Dolievame vývarom, vždy po “žufankách” .. ( naberačkách :-)) ) Dávame pozor, vždy musí byť dostatočné množstvo vývaru, nesmie sa vyvariť do sucha.
  4. Asi tak po 45 min máme navarené. Krupoto by malo byť “mokré” ... “čvachtavé” ako to počasie.