Krúpky so slaninkou, s červenou fazuľkou a so syrom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
45 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Vodu v hrnci privedieme do varu na miernom
ohni a vložíme do nej kožu zo slaniny.
Osolíme a pridáme odvážené krúpy.
Povaríme asi 20 minút a potom stiahneme
zo zdroja tepla a necháme vo vode ešte
asi 25 minút, nakoniec ich scedíme.
- Na rozpálenej panvici osmažíme slaninu
nakrájanú na rezance a postupne pridávame
na kocky pokrájanú cuketu, uvarené krúpy,
fazuľu a všetko spolu prerestujeme. Dochutíme
soľou a mletým čiernym korením.
- Z jarnej cibuľky nakrájame zelenú vňať,
ktorú primiešane do šalátu, už ho však
nezohrievame. Všetko spolu premiešame
a uložíme na tanier. Šalát nakoniec dozdobíme
smotanovým syrom, ktorý nadrobíme
navrch.
|