Krúpky so slaninkou, s červenou fazuľkou a so syrom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vodu v hrnci privedieme do varu na miernom ohni a vložíme do nej kožu zo slaniny. Osolíme a pridáme odvážené krúpy. Povaríme asi 20 minút a potom stiahneme zo zdroja tepla a necháme vo vode ešte asi 25 minút, nakoniec ich scedíme.
  2. Na rozpálenej panvici osmažíme slaninu nakrájanú na rezance a postupne pridávame na kocky pokrájanú cuketu, uvarené krúpy, fazuľu a všetko spolu prerestujeme. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
  3. Z jarnej cibuľky nakrájame zelenú vňať, ktorú primiešane do šalátu, už ho však nezohrievame. Všetko spolu premiešame a uložíme na tanier. Šalát nakoniec dozdobíme smotanovým syrom, ktorý nadrobíme navrch.