Krupicové knedličky s kyslou kapustou
	        Autor receptu: vikulqa
	         
	        
	        Recept mám od niekoho tu z varechy, ale nemám šajnu od koho, keďže som to robila veľmi dávno. 
| 
 4porcie
 | 
 20 minútpríprava
 | 
 20 minúttepelná úprava
 | 
Postup
- Na oleji si opražíme slaninku. Do vytopenej slaniny pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, kyslú kapustu, cukor a opražíme. Uvarené zemiaky postrúhame najemno, pridáme krupicu, vajce, zelenú cibuľku najemno nakrájanú, zmäknuté maslo, osolíme, okoreníme a vypracujeme cesto. Z cesta vytvarujeme knedličky. Vložíme ich do osolenej vriacej vody a varíme, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich necháme ešte minútu povariť a scedíme. Podávame s opraženou slaninou a cibuľou a dusenou kyslou kapustou.