Krupicové knedličky s kyslou kapustou

Autor receptu: vikulqa

Recept mám od niekoho tu z varechy, ale nemám šajnu od koho, keďže som to robila veľmi dávno.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji si opražíme slaninku. Do vytopenej slaniny pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, kyslú kapustu, cukor a opražíme. Uvarené zemiaky postrúhame najemno, pridáme krupicu, vajce, zelenú cibuľku najemno nakrájanú, zmäknuté maslo, osolíme, okoreníme a vypracujeme cesto. Z cesta vytvarujeme knedličky. Vložíme ich do osolenej vriacej vody a varíme, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich necháme ešte minútu povariť a scedíme. Podávame s opraženou slaninou a cibuľou a dusenou kyslou kapustou.