Krkonošské kotletky (fotorecept)

Autor receptu: yogicek

Typ na rýchlu a chutnú večeru pre zamilovaných bez rozdielu veku. Ako dezert po tejto večeri doporučujem "Sex na plechu" od @denisavarag http://varecha.pravda.sk/recepty/sex-na-plechu-/49021-recept.html . Kto nemôže sladké, prejde na ďalší chod. Ďalší chod už nechám na Vás.

2
porcie
30 minút
príprava
7-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si cesto na zemiakové placičky. Ako urobiť cesto na placičky zámerne neuvádzam, aby si každý urobil také aké mu vyhovuje. Z bravčového karé odsekneme chrbtovú kosť. Na foto ju ukazuje špička noža. Kto si na to netrúfa, nech si dá chrbtovú kosť(nie svoju) odseknúť u mäsiara.
  2. Odseknutá chrbtová kosť.
  3. Karé nasekáme na kotlety s hrúbkou cca 1,5cm. Aj tu nám môže pomôcť mäsiar.
  4. Kotletky zľahka naklepeme a z oboch strán posolíme ( radšej menej, budeme požívať sójovú omačku), okoreníme MČK a zaprášime múkou.
  5. Upečieme si zemiakové placičky. A odložíme do tepla.
  6. Po placičkách si upečieme volské oká, ktoré posolíme, okoreníme MČK a posypeme mletou paprikou. Volské oká pečieme tak, aby nám žĺtok zostal trochu tekutý. Kto nemá rád tekutý žĺtok, nech ho nechá zatiahnuť úplne.
  7. Pokiaľ sa nám pečú volské oká, nakrájame si cibuľu na tenké mesiačiky. Hotové volské oká odložíme do tepla.
  8. Do rozpáleného oleja vložíme kotletky a zvrchu pokvapkáme sójovou omáčkou. Opekáme cca 4 minúty z jednej strany. Záleží na Vás ako chcete mať mäsko prepečené. V žiadnom prípade ho však nerobte dlho, lebo by stvrdlo.
  9. Po dvoch minútach pridáme nakrájanú cibuľu. Znovu pokvapkáme sójovou omáčkou, vrátane cibule a opekáme spolu s mäskom.
  10. Po ďalších dvoch minútach mäsko otočíme a znova pokvapkáme zostatkom sójovej omáčky. Opekáme ďalšie cca 4 minúty.
  11. Hotové kotletky vyberieme na tanier a podávame zo zemiakovými placičkami, volským okom, horčicou a zeleninovou oblohou. Zemiakové placičky posypeme upečenou cibuľkou a prelejeme výpekom.
  12. Dobrú chuť.