Krkonošské kotletky (fotorecept)
Autor receptu: yogicek
Typ na rýchlu a chutnú večeru pre zamilovaných bez rozdielu veku. Ako dezert po
tejto večeri doporučujem "Sex na plechu" od @denisavarag
http://varecha.pravda.sk/recepty/sex-na-plechu-/49021-recept.html . Kto nemôže sladké,
prejde na ďalší chod. Ďalší chod už nechám na Vás.
2 porcie |
30 minút príprava |
7-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si cesto na zemiakové placičky. Ako urobiť cesto na placičky zámerne neuvádzam, aby si každý urobil také aké mu vyhovuje. Z bravčového karé odsekneme chrbtovú kosť. Na foto ju ukazuje špička noža. Kto si na to netrúfa, nech si dá chrbtovú kosť(nie svoju) odseknúť u mäsiara.
- Odseknutá chrbtová kosť.
- Karé nasekáme na kotlety s hrúbkou cca 1,5cm. Aj tu nám môže pomôcť mäsiar.
- Kotletky zľahka naklepeme a z oboch strán posolíme ( radšej menej, budeme požívať sójovú omačku), okoreníme MČK a zaprášime múkou.
- Upečieme si zemiakové placičky. A odložíme do tepla.
- Po placičkách si upečieme volské oká, ktoré posolíme, okoreníme MČK a posypeme mletou paprikou. Volské oká pečieme tak, aby nám žĺtok zostal trochu tekutý. Kto nemá rád tekutý žĺtok, nech ho nechá zatiahnuť úplne.
- Pokiaľ sa nám pečú volské oká, nakrájame si cibuľu na tenké mesiačiky. Hotové volské oká odložíme do tepla.
- Do rozpáleného oleja vložíme kotletky a zvrchu pokvapkáme sójovou omáčkou. Opekáme cca 4 minúty z jednej strany. Záleží na Vás ako chcete mať mäsko prepečené. V žiadnom prípade ho však nerobte dlho, lebo by stvrdlo.
- Po dvoch minútach pridáme nakrájanú cibuľu. Znovu pokvapkáme sójovou omáčkou, vrátane cibule a opekáme spolu s mäskom.
- Po ďalších dvoch minútach mäsko otočíme a znova pokvapkáme zostatkom sójovej omáčky. Opekáme ďalšie cca 4 minúty.
- Hotové kotletky vyberieme na tanier a podávame zo zemiakovými placičkami, volským okom, horčicou a zeleninovou oblohou. Zemiakové placičky posypeme upečenou cibuľkou a prelejeme výpekom.
- Dobrú chuť.