Krevety v kokosovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: lenkapav

Vyborne jedlo, ktore treba vyskusat a nedat sa odradit obrazkom :)

3-4
porcie
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravime si krevety: nechame ich rozmrazit, osolime, okorenime mletym ciernym korenim a curry korenim. Nechame marinovat.
  2. Na oleji orestujeme na drobno nakrajanu cibulu, pridame nasekany cesnak.
  3. Ked su cibula a cesnak pekne dozlatova orestovane, zalejeme ich vyvarom, pridame pretlak a kokosove mlieko. Mozeme podla chuti osolit, ale pozor, nasolene su aj krevety.
  4. Nechame 10-15 minut prevriet a povarit. Potom rozmixujeme tycovym mixerom na hladku omacku.
  5. Do omacky pridame krevety a nechame spolu ca. 5 minut povarit.
  6. Podavame s ryzou alebo s cestovinami a posypeme niecim farebnym lahodiacim oku. Vyzera to sice nevabne, ale ta chut! Naozaj odporucam vyskusat.Prajem dobru chut.