Krevety v kokosovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: lenkapav
Vyborne jedlo, ktore treba vyskusat a nedat sa odradit obrazkom :)
3-4 porcie |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravime si krevety: nechame ich rozmrazit, osolime, okorenime mletym ciernym korenim a curry korenim. Nechame marinovat.
- Na oleji orestujeme na drobno nakrajanu cibulu, pridame nasekany cesnak.
- Ked su cibula a cesnak pekne dozlatova orestovane, zalejeme ich vyvarom, pridame pretlak a kokosove mlieko. Mozeme podla chuti osolit, ale pozor, nasolene su aj krevety.
- Nechame 10-15 minut prevriet a povarit. Potom rozmixujeme tycovym mixerom na hladku omacku.
- Do omacky pridame krevety a nechame spolu ca. 5 minut povarit.
- Podavame s ryzou alebo s cestovinami a posypeme niecim farebnym lahodiacim oku. Vyzera to sice nevabne, ale ta chut! Naozaj odporucam vyskusat.Prajem dobru chut.