Zemiaková polievka

Krémová zemiaková polievka (Patates çorbası) (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Turecké polievky sú zvyčajne veľmi jednoduché a z celkom obyčajných surovín. Táto patrí medzi naše obľúbené.*? Chutí výborne a zasýti.

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetko potrebné na polievku. Vývar môžete použiť buď hovädzí alebo kurací. Ja som použila hovädzí. Zemiaky a cibuľu si už vopred pokrájame.
  2. V hrnci ohrejeme maslo a opražíme na ňom kukuričnú múku. Vlastne je to ako klasická zápražka, len tu použijete maslo namiesto oleja a múku kukuričnú? Za častého miešania zo 2-3 minútky necháme posmažiť.
  3. Následne pridáme cibuľu a zemiaky a chvíľku necháme spolu poškvrčať. Nakoniec zalejeme vývarom, vodou, osolíme, pridáme mleté korenie a nastrúhame cesnak. Polievku necháme variť kým nebude všetko mäkké.
  4. Keď sú už zemiaky celkom mäkké, polievku ponorným mixérom rozmixujeme do hladka? Nakoniec ešte polievku ochutíme podľa chuti citrónom.
  5. Paprikové maslo si pripravíme veľmi ľahko. Na ohriate maslo dáme 1 KL mletej papriky, minútku necháme spolu poškvrčať a napokon odstavíme?
  6. Polievka chutí veľmi dobre? Mne osobne chutí oveľa viac bez paprikového masla, len s pridaním ešte viac citróna ? Ale to už je na každom, že ako mu polievka viac chutí. Treba jednoducho vyskúšať. Prajem dobrú chuť!
  7. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube