Zemiaková polievka
Krémová zemiaková polievka (Patates çorbası) (fotorecept)
Autor receptu: cesminaz
Turecké polievky sú zvyčajne veľmi jednoduché a z celkom obyčajných surovín. Táto patrí medzi naše obľúbené.*? Chutí výborne a zasýti.
Postup
- Pripravíme si všetko potrebné na polievku. Vývar môžete použiť buď hovädzí alebo kurací. Ja som použila hovädzí. Zemiaky a cibuľu si už vopred pokrájame.
- V hrnci ohrejeme maslo a opražíme na ňom kukuričnú múku. Vlastne je to ako klasická zápražka, len tu použijete maslo namiesto oleja a múku kukuričnú? Za častého miešania zo 2-3 minútky necháme posmažiť.
- Následne pridáme cibuľu a zemiaky a chvíľku necháme spolu poškvrčať. Nakoniec zalejeme vývarom, vodou, osolíme, pridáme mleté korenie a nastrúhame cesnak. Polievku necháme variť kým nebude všetko mäkké.
- Keď sú už zemiaky celkom mäkké, polievku ponorným mixérom rozmixujeme do hladka? Nakoniec ešte polievku ochutíme podľa chuti citrónom.
- Paprikové maslo si pripravíme veľmi ľahko. Na ohriate maslo dáme 1 KL mletej papriky, minútku necháme spolu poškvrčať a napokon odstavíme?
- Polievka chutí veľmi dobre? Mne osobne chutí oveľa viac bez paprikového masla, len s pridaním ešte viac citróna ? Ale to už je na každom, že ako mu polievka viac chutí. Treba jednoducho vyskúšať.
Prajem dobrú chuť!
- Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube