Cuketová polievka
Krémová cuketovo-kokosová polievka
Autor receptu: archaa
Zelená a fajnová! O to viac, ak sú v nej samé zdravé a výživné ingrediencie...
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Cuketu umyjeme a nakrájame. Zemiaky očistíme a tiež nakrájame na malé kocky. To isté urobíme aj so zázvorom.
- Na 1 PL kokosového oleja opražíme najprv zemiaky, potom postupne pridáme cuketu a zázvor. Spolu takto ďalej pražíme pri strednej teplote asi 2 minúty. Zalejeme vývarom, privedieme do varu a pri nízkej teplote necháme variť tak 15 minút.
- Medzitým si oddelíme lístky mäty, ktoré sme predtým umyli. Nejaké si odložíme na ozdobu bokom.
- Do polievky pridáme kokosové mlieko a mätu a najemno rozmixujeme ponorným mixérom.
- Ochutíme soľou a korením a necháme prevrieť. Polievku odstavíme a ešte ochutíme šťavou z polovice citróna.
- Podávame tak, že do polievky pridáme 1PL bieleho jogurtu, posypeme ľanovými semienkami a tekvicovými jadierkami (tie si predtým nasucho opražíme na panvici). Ozdobíme lístkami mäty a už len poprajeme dobrú chuť.