Cuketová polievka

Krémová cuketovo-kokosová polievka

Autor receptu: archaa

Zelená a fajnová! O to viac, ak sú v nej samé zdravé a výživné ingrediencie...

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cuketu umyjeme a nakrájame. Zemiaky očistíme a tiež nakrájame na malé kocky. To isté urobíme aj so zázvorom.
  2. Na 1 PL kokosového oleja opražíme najprv zemiaky, potom postupne pridáme cuketu a zázvor. Spolu takto ďalej pražíme pri strednej teplote asi 2 minúty. Zalejeme vývarom, privedieme do varu a pri nízkej teplote necháme variť tak 15 minút.
  3. Medzitým si oddelíme lístky mäty, ktoré sme predtým umyli. Nejaké si odložíme na ozdobu bokom.
  4. Do polievky pridáme kokosové mlieko a mätu a najemno rozmixujeme ponorným mixérom.
  5. Ochutíme soľou a korením a necháme prevrieť. Polievku odstavíme a ešte ochutíme šťavou z polovice citróna.
  6. Podávame tak, že do polievky pridáme 1PL bieleho jogurtu, posypeme ľanovými semienkami a tekvicovými jadierkami (tie si predtým nasucho opražíme na panvici). Ozdobíme lístkami mäty a už len poprajeme dobrú chuť.