Papriková polievka

Krém z pečených paprík s mušľami sv. Jakuba a chrumkavými para orechmi (fotorecept)

Autor receptu: skolavareniapolus

Recept od Martina Korbeliča

12
porcií

Postup

  1. Kapiu očistíme, zbavíme jadierok a pokrájame.
  2. Vo väčšom hrnci rozohrejeme olej s 2 lyžicami masla a speníme najemno pokrájanú šalotku a posekaný cesnak. Pridáme pokrájanú červenú cibuľu, kapiu a orestujeme. Opečenú zeleninu zalejeme horúcim vývarom, pridáme likér, nasekanú čili papričku, soľ, mleté čierne korenie a varíme, kým kapia nebude polomäkká. Podľa potreby dolievame vývar alebo horúcu vodu. Potom pridáme smotanu na šľahanie a kyslú smotanu a dovaríme domäkka.
  3. Nakoniec polievku rozmixujeme, dochutíme soľou a korením.
  4. Ak máme mušle sv. Jakuba mrazené, necháme ich rozmraziť. Potom ich krátko opečieme na olivovom oleji s kúskom masla.
  5. Para orechy opečieme dozlatista na suchej panvici a olúpeme ich.
  6. Vychladnuté olúpané para orechy najemno nasekáme.
  7. Paprikový krém prehrejeme a podávame s mušľami sv. Jakuba, posypeme para orechmi, posekanými bylinkami a môžeme pokvapkať balzamikovým octom.