Rybacia polievka
Krém z dunajských rýb s tvarohovou knedličkou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
35 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup- Ryby očistíme, nakrájame na kúsky
a odložíme do chladu, na oleji opražíme
nakrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu,
zalejeme vývarom, pridáme bobkový
list, nové korenie a osolíme.
- Potom pridáme opracované ryby a necháme variť domäkka
asi 45 minút až hodinu. Po uvarení vyberieme bobkový list aj
nové korenie a polievku rozmixujeme. Pripravenú polievku precedíme,
privedieme do varu, vlejeme smotanu, krátko povaríme
a dochutíme maslom,citrónovou šťavou, soľou a korením. Zjemníme maslom
a podávame s tvarohovou knedličkou.
- Tvaroh v miske osolíme, okoreníme,
pridáme vajíčko, nasekanú pažítku,
kôpor a detskú krupicu. Vypracujeme
jemnú hmotu, z ktorej lyžicou tvarujeme
knedličky a varíme ich 10 minút
v osolenej vode.
|