Králičie stehno s lievikom rúrkovitým
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
180 minút na 170 °C |
Postup- Zemiaky a mrkvu očistíme. Huby očistíme, sušené namočíme cez noc do vody. Králičie stehná umyjeme a do každého narežeme dva otvory, do ktorých vsunieme cesnak. Mäso osolíme, posypeme rascou a vložíme do pekáča, do ktorého sme dali trochu vody a masť. Prikryjeme a dáme do rúry piecť na 3 hodiny pri teplote 170 °C.
- Zemiakové pyré: Zemiaky pokrájame, uvaríme, scedíme a prešľaháme spoločne s vlažnou smotanou a zmäknutým maslom. Osolíme podľa chuti.
- Mrkvové pyré: Mrkvu uvaríme v pomarančovom džúse s nasekaným tymianom a rozmixujeme, pridáme drvenú rímsku rascu, soľ, zopár kvapiek citrónovej šťavy a opäť zamiešame (môžeme zjemniť troškou masla).
- Paradajkové concassé: Paradajku na špičke nakrojíme a sparíme vo vriacej vode (10 – 15 sekúnd). Necháme odkvapkať a schladíme studenou vodou. Olúpeme, rozkrojíme na polovicu, odstránime tekutú dužinu s jadierkami a paradajku pokrájame na drobno alebo roztlačíme vidličkou, prípadne rozmixujeme.
- Očistené huby (namočené a dôkladne osušené) prehodíme spolu s maslom a nasekaným tymianom na panvici. Nakoniec osolíme, zľahka okoreníme a pridáme nakrájané paradajkové concassé. Podávame k upečenému králičiemu stehnu so zemiakovým a mrkvovým pyré.
|