Králičie stehno a pečienky na červenom víne (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Konečne sa mi podarilo zohnať dodávateľa na králičie mäsko..a hneď som ho aj urobila na
dnešný nedeľný obed..
2 porcie |
20 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Dostala som dodávku domácich králikov..pokrájala som ich na porcie a uložila do mrazničky..na nedeľný obed som si nechala v chladničke 2 zadné stehná a 2 pečienky..
- na panvicu som si dala rozohriať bravčovú masť a stehná s pečienkami som opiekla..
- pečienky som iba opiekla a odložila bokom, lebo potrebujú minimálny čas na úpravu..králičie stahná som nechala ešte opekať..
- na panvicu som dala pokrájanú slaninu, cibuľu na kocky aj cesnak..všetko som opiekla..
- všetko som podliala červeným vínom..
- do pripravenej vínovej omáčky som pridala králičie stehná..osolila, okorenila, pridala 1 lyžicu kečup a pod pokrievkou pomaly dusila a občas podliala vínom..
- tesne pred dokončením som pridala aj pečienky..
- pokiaľ sa králičie mäsko dusilo, pripravila som si zemiaky..ošúpala, umyla, pokrájala na hranolky..
- opiekla ma masti zmiešanej s olejom..
- hotové domáce hranolky..
- Hotové stehná s pečienkami som ešte dochutila...uložila na tanier , pridala hranolky a zeleninu...prajem vám dobrú chuť..