Králičie prsia s redukciou z limetky, citrónovej trávy s matou, zemiakový krém s výhonkami z červene

Autor receptu: ejmyejmy

100 chutí...sto podob

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Králičie prsia si naporcujeme jednoducho na medialonky,, osolíme a okoreníme čerstvým mletým korením. Umyjeme si limetku, očistíme citrónovu trávu, ktorú nakrájame, umyjeme lístky mäty.
  2. Na rozpálenom olivovom oleji si prudko opečieme králičie prsíčka, pridáme nakrájanú limetku aj s kôrou, mätové lístky a citrónovú trávu, prikryjeme a necháme dusiť. POdlejeme šľahačkovou smotanou,udusené mäsko vyberieme nabok, a ukončíme omáčku.Precedíme ju. Pred redukciou si menšiu časť odjeleme, ktorú použijeme do zemiakového krému.
  3. Uvarené zemiačiky scedíme, rozpučíme, pridáme časť odloženej omáčky a rozmixujeme na jemný nadýchaný krém. Podľa potreby ešte dosolíme.
  4. Omáčku zredukujeme. Servírovala som na čiernom tanieri, zemiakový krém dozdobený výhonkami červenej repy,ktorú som umyla, s redukovanou omáčkou a a mäskom, dodekorovala som steblami citrónovej trávy.