Králičia polievka s pečienkovými haluštičkami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes sme mali na obed králičiu polievku.Vynikajúci vývar v spojení s pečienkovými haluštičkami nemá chybu.Ponúkam na posúdenie, ako výborne vyzerala.

4
porcie
150 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäsko z chrbáta králika som rozrezala na polovice, poriadne som ho umyla. Do hrnca som dala studenú vodu 2,5.l..do studenej vody som vložila umyté mäsko, očistenú a pokríjanú zeleninu.Cibuľu som iba umyla a nešúpala , zakrojila do nej a vložila do polievky..tak isto aj cesnak, celú hlávku som umyla pod tečúcou vodou a vložila aj so šupkami do polievky.Nechala som, aby polievka začala vrieť, až potom , keď som obrala penuz vrchu, so m ju osolila, okorenila,pridala bobkový list aj celé čierne korenie aj papričku chilli.
  2. Pokial sa polievka varila, urobila som si pečienkové haluštičky..Pečienku z krílika som pomlela na mlynčeku, pridala som strúčik drveného cesnaku,na drobno pokrájanú cibuľku, mleté čierne korenie,2 lyžice detskej krupice,vajce a polohrubú múku toľko, aby vzniklo vláčne cestíčko.
  3. Na cestíčko som si dala do hrnca zovrieť vodu so soľou.Do vriacej vody som cez haluškárku nahádzala do vody haluštičky.Keď vyplávali na povrch, bybrala som ich a poliala troškou oleja, aby sa nezlepili.
  4. Hotovú uvarenú polievku som ešte dochutila podľa potreby soľou a korením. Nabrala na tanier pečienkové haluštičky, kúsky vareného králičieho mäska, zeleninku a zaliala vývarom...prajem vám dobrú chuť.-)