Kozí chrbát
Autor receptu: nobelovka
Tento recept nikde nenájdete, lebo ho robievam doma už dva roky a pochádza z mojej vlastnej hlavy.
2 porcie |
30 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie mäso si rozrežeme na tenký plát, ktorý jemne vyklepeme. Potom ho osolíme z oboch strán.
- Z postrúhaného kozieho syra, pokrájanej sterilizovanej kapie, soli, mletého čierneho korenia a bryndze si spravíme plnku, ktorú natrieme na kuracie mäso.
- Potom mäso položíme na alobal, na plnku prehodíme konce kuraciny a posypeme grilovacím korením.
- Alobal pevne ovinieme okolo mäsa a vložíme do vriacej vody na 35 minút. Potom vyberieme, odvinieme alobal a mäso pokrájame na hrubšie pláty. Podávame so zemiakovou kašou, ktorú sme urobili zo zemiakov, smotany , soli a množstvom posekanej pažítky.