Konfitovaný sumec
Konfitovaný sumec s tekvicovým prívarkom (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Do olivového oleja
vložíme plátky citróna, 4 strúčiky
roztlačeného cesnaku,
bobkový list, zopár guľôčok
celého čierneho korenia,
tymian a necháme zohriať olivový olej na 55 až 60 °C. Olej
takto necháme hriať aspoň
15 minút, aby sa uvoľnili arómy.
Naparfumovaný olivový olej
držíme pri teplote 55 °C. Potom
vložíme filety zo sumca a konfitujeme 15 až 20 minút. Čas konfitovania závisí od hrúbky filety.
Sumca dochutíme soľou a čerstvo
mletým korením.
- Tekvicu očistíme a nastrúhame.
- Nadrobno nakrájanú
cibuľu a 1 strúčik cesnaku orestujeme
na parfumovanom olivovom oleji.
Pridáme nastrúhanú tekvicu, krátko
podusíme, pridáme smotanu a prevaríme.
Keď sa smotana odparí, prívarok
trocha premixujeme na potrebnú hustotu,
dochutíme soľou a čerstvo mletým
korením.
|