Morčací krk

Konfitovaný krk na cícerovej kaši

Autor receptu: redakcia

Jedna morka... a je plný stôl. Od raňajok po večeru, od ľudového jedla až po slávnostné lahôdky. A ešte aj s dvojnásobným obsahom železa než má kuracina. Nečudo, že morku postavili na kulinársky piedestál v každom kúte zemegule.

4
porcie
30 minút
príprava
150 minút
na 150 °C

Postup

  1. Koreňovú zeleninu s cibuľou olúpeme a pokrájame na kocky, opražíme na masle, osolíme, okoreníme a podlejeme zeleninovým vývarom. Privedieme do varu a vložíme krk. Pod pokrievkou v rúre pečieme pri 150 °C asi 2 a pol hodiny.
  2. Šesť hodín vopred namočený cícer osolíme, okoreníme, uvaríme v zeleninovom vývare domäkka a rozmixujeme s olivovým olejom. Pripravíme šalát z baby listov šalátu a cherry paradajok.