Morčací krk
Konfitovaný krk na cícerovej kaši
Autor receptu: redakcia
Jedna morka...
a je plný stôl.
Od raňajok po večeru,
od ľudového jedla až
po slávnostné lahôdky.
A ešte aj s dvojnásobným
obsahom
železa než má kuracina.
Nečudo, že morku
postavili na kulinársky
piedestál v každom
kúte zemegule.
4 porcie |
30 minút príprava |
150 minút na 150 °C |
Postup
- Koreňovú zeleninu s cibuľou olúpeme a pokrájame
na kocky, opražíme na masle, osolíme, okoreníme a podlejeme
zeleninovým vývarom. Privedieme do varu a vložíme
krk. Pod pokrievkou v rúre pečieme pri
150 °C asi 2 a pol hodiny.
- Šesť hodín vopred namočený cícer osolíme, okoreníme, uvaríme
v zeleninovom vývare domäkka a rozmixujeme
s olivovým olejom. Pripravíme šalát z baby listov
šalátu a cherry paradajok.