Jelenie mäso
Konfitované mäso z jeleňa so zemiakovo–hubovým pyré
Autor receptu: redakcia
Postup- Mäso očistíme a nakrájame na
menšie kusy, osolíme, okoreníme, vložíme do pekáča
a pridáme doň borievku s bobkovým
listom.
- Víno zmiešame s horčicou
a varom zredukujeme. Redukciu
necháme vychladnúť a potom ňou
zalejeme mäso. Takto pripravené
mäso dáme konfitovať do rúry
pri 80 stupňoch 72 hodín. Mäso
bude krásne mäkké.
- Očistené a nakrájané zemiaky
uvaríme v slanej vode domäkka.
Na panvici spravíme cibuľový základ – cibuľu na oleji opražíme dozlatista. Pridáme nakrájané hríby. Keď
sú mäkké, zmes rozmixujeme
dohladka v mixéri.
- Uvarené zemiaky dáme do robota
a rozšľaháme ich dohladka. Pridáme
maslo a pripravenú hladkú hmotu
z hríbov. Podľa potreby zriedime
mliekom a dochutíme soľou.
- Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a šťavu precedíme cez sitko. Prilejeme ju do hotovej omáčky demi
glace, zredukujeme ju a nakoniec primiešame maslo na zjemnenie.
|