Konfitované kačacie stehná

Konfitované kačacie stehno s lokšou a červenou kapustou

Autor receptu: redakcia

Pozvánka na hus a kačicu je zážitkom jesene, akým vieme nadchnúť aj najnáročnejšieho labužníka.* Veď naša tradičná kombinácia s kapustou a lokšou či pečeňou plnená lokša sú neprekonateľné. Najmä s poctivými surovinami a poctivou prípravou.

4
porcie

Postup

  1. Kačacie stehná poriadne nasolíme a okoreníme. Masť rozpustíme, stehná vložíme do pekáča a zalejeme masťou. Dáme konfitovať do rúry vyhriatej na 90 °C asi na 8 hodín.
  2. Lokše: Zemiaky uvarené v šupke očistíme a prepasírujeme na pomúčenú dosku. Pridáme múku, soľ a vypracujeme elastické cesto. Z cesta vytvarujeme šúľok, ktorý rozrežeme na rovnako veľké kúsky. Tie vyvaľkáme do tvaru placiek a opekáme nasucho na panvici či platni.
  3. Kapustu nakrájame na rezance. Cibuľu nakrájanú nadrobno orestujeme na bravčovej masti dozlata. Pridáme cukor a skaramelizujeme. Vložíme kapustu, pridáme soľ a podusíme ju 10–15 minút. Potom podlejeme červeným vínom a vodou, pridáme škoricu a klinček, dusíme domäkka a podlievame vodou. Dochutíme cukrom, soľou, vínnym octom.