Konfitované kačacie stehná
Konfitované kačacie stehno s lokšou a červenou kapustou
Autor receptu: redakcia
Pozvánka na hus a kačicu je zážitkom jesene, akým
vieme nadchnúť aj najnáročnejšieho
labužníka.* Veď naša tradičná kombinácia s kapustou
a lokšou či pečeňou plnená lokša sú neprekonateľné.
Najmä s poctivými surovinami a poctivou prípravou.
Postup
- Kačacie stehná poriadne nasolíme a okoreníme. Masť rozpustíme, stehná vložíme do pekáča a zalejeme masťou. Dáme
konfitovať do rúry vyhriatej na 90 °C asi na 8 hodín.
- Lokše: Zemiaky uvarené v šupke očistíme a prepasírujeme na pomúčenú dosku. Pridáme múku, soľ
a vypracujeme elastické cesto. Z cesta vytvarujeme šúľok, ktorý rozrežeme na rovnako
veľké kúsky. Tie vyvaľkáme do tvaru placiek a opekáme nasucho na panvici či platni.
- Kapustu nakrájame na rezance. Cibuľu nakrájanú nadrobno orestujeme na bravčovej masti
dozlata. Pridáme cukor a skaramelizujeme. Vložíme kapustu,
pridáme soľ a podusíme ju 10–15 minút. Potom podlejeme červeným
vínom a vodou, pridáme škoricu a klinček, dusíme domäkka
a podlievame vodou. Dochutíme cukrom, soľou, vínnym octom.