Koložvárska kapusta
Koložvárska kapusta
Autor receptu: redakcia
45 minút príprava |
45 minút na 160 °C |
Postup- Cibuľu nakrájame na
jemno a orestujeme na masti do zlatista. Pridáme nasekaný
cesnak a mleté mäso. Mäso restujeme, kým sa pekne
celé nezatiahne a neoddelí na maličké kúsky. Pridáme papriky, rascu, čierne korenie a pretlak. Restujeme 2–3 minúty
a podlejeme vývarom. Pridáme trošku čili a zmes dusíme asi 40 minút. Nakoniec dochutíme soľou.
- Ryžu v hrnci orestujeme, jemne osolíme a zalejeme 400 ml
vody. Prikryjeme a na malom plameni dusíme 10 minút. Ryžu
varíme len do polomäkka.
- Klobásu, ideálne polosuchú, nakrájame na kolieska. Pripravíme si kyslú kapustu a môžeme začať vrstviť. Pekáč
vymastíme masťou a vysypeme strúhankou. Na spodok dáme
kyslú kapustu, potom ryžu a klobásu. Prelejeme ragú z mletého mäsa. Takto vrstvíme 2–3 krát podľa veľkosti pekáča.
Ukončíme kyslou kapustou.
- V miske zmiešame kyslú a šľahačkovú smotanu. Osolíme a pridáme štipku mletého čierneho korenia
a muškátového orechu. Zalejeme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 160 °C. Pečieme 45 minút.
|