Koložvárska kapusta

Koložvárska kapusta

Autor receptu: redakcia

45 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na jemno a orestujeme na masti do zlatista. Pridáme nasekaný cesnak a mleté mäso. Mäso restujeme, kým sa pekne celé nezatiahne a neoddelí na maličké kúsky. Pridáme papriky, rascu, čierne korenie a pretlak. Restujeme 2–3 minúty a podlejeme vývarom. Pridáme trošku čili a zmes dusíme asi 40 minút. Nakoniec dochutíme soľou.
  2. Ryžu v hrnci orestujeme, jemne osolíme a zalejeme 400 ml vody. Prikryjeme a na malom plameni dusíme 10 minút. Ryžu varíme len do polomäkka.
  3. Klobásu, ideálne polosuchú, nakrájame na kolieska. Pripravíme si kyslú kapustu a môžeme začať vrstviť. Pekáč vymastíme masťou a vysypeme strúhankou. Na spodok dáme kyslú kapustu, potom ryžu a klobásu. Prelejeme ragú z mletého mäsa. Takto vrstvíme 2–3 krát podľa veľkosti pekáča. Ukončíme kyslou kapustou.
  4. V miske zmiešame kyslú a šľahačkovú smotanu. Osolíme a pridáme štipku mletého čierneho korenia a muškátového orechu. Zalejeme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 160 °C. Pečieme 45 minút.