Kolienka s vajcom

Autor receptu: majok

Asi to nie je recept hodný Varechy. Ale keď prídeš domov neskôr, manželka je služobne preč a doma kvíli dieťa "vo vývoji" od hladu, tak je to asi to najlepšie a najrýchlejšie, čo môžeš urobiť. Chlapci vo veku 13 rokov majú predstavu, že to najlepšie pre nich je neprerušovaný prísun jedla. ... :-)

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvar kolienka podľa návodu na obale. Počítaj 3 hrste na jednu osobu. Kolienka by mali byť "tak akurát". Až budú uvarené, sceď ich a vráť späť do hrnca.
  2. Hrniec vráť na oheň a pridaj olej. Ak Ti chutí viac masť, tak použi masť. Kolienka miešaj rýchlo aby nezhoreli, ale zároveň opatrne aby sa nerozbili. Opraž kolienka len tak trochu.
  3. Pridaj vajcia. Počítaj dve vajcia na osobu a opäť miešaj. Prihrievaj dovtedy, až budú vajcia takej konzistencie (to je slovo!), ako Ti to vyhovuje. Odstav z ohňa. Osoľ a opepri podľa chuti. Podávaj s kyslou uhorkou, kapustou a kečupom. Ak Ti dieťa povie, že už nevládze, si dobrý.