Kolienka s fazuľou a paradajkami

Autor receptu: kattyka

Toto jedlo je pre dni keď máme naozaj málo času na varenie. Stačí mať konzervu fazule a rajčín. Ostatné sa doma určite nájde.

5
porcií
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dáme si variť osolenú vodu a uvaríme v nej kolienka.
  2. Medzitým si nadrobno nakrájame cibuľu, osmažíme ju na oleji, pridáme pretlak, cukor, provensálske korenie a pokrájané paradajky. Osolíme, okoreníme, pridáme fazuľu bez nálevu a pokrájanú petržlenovú vňať. Ak treba, trochu podlejeme vodou a povaríme.
  3. Malo by to byť hotové približne naraz s kolienkami. Tie zlejeme, pridáme do omáčky a premiešame. Servírujeme na tanieriky. Môžme ozdobiť strúhaným syrom.