Kolienka s fazuľou a paradajkami
Autor receptu: kattyka
Toto jedlo je pre dni keď máme naozaj málo času na varenie. Stačí mať konzervu fazule a rajčín. Ostatné sa doma určite nájde.
5 porcií |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Dáme si variť osolenú vodu a uvaríme v nej kolienka.
- Medzitým si nadrobno nakrájame cibuľu, osmažíme ju na oleji, pridáme pretlak, cukor, provensálske korenie a pokrájané paradajky. Osolíme, okoreníme, pridáme fazuľu bez nálevu a pokrájanú petržlenovú vňať. Ak treba, trochu podlejeme vodou a povaríme.
- Malo by to byť hotové približne naraz s kolienkami. Tie zlejeme, pridáme do omáčky a premiešame. Servírujeme na tanieriky. Môžme ozdobiť strúhaným syrom.