Koláč z cukiny so šunkou a syrom (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Piekla som koláč. Tak som si povedala , že miniem aj cukinu z chladničky. Rozhodla som sa spraviť aj z cukiny slaný koláč. Všetko potrebné som doma mala. Mám šikovného manžela. Chodí na rehabilitáciu. Tak som mu zavolala , nech skočí do obchodu. Chlapec nakúpil okrem smotany , ktorú som chcela , 2 nákupné tašky tovaru , ktorý rozhodne potrebujeme. Kúpil 5 druhov salámy a ešte iné " potrebné veci " . Tak som sa poučila , nech si idem nakupovať sama :-)

25 - 30 minút
na 200 -220 °C

Suroviny

Postup

  1. Odvážila som 200 g hrubej múky , pridala som jeden celý kypriaci prášok , soľ , mleté čierne korenie, nastrúhala som 200 g tvrdého syra.
  2. Očistila som cibuľu a cesnak. Cibuľu som nakrájala , cesnak som pretlačila.
  3. Umyla som cukinu.Pridala som do misky 4 vajíčka.
  4. Cukinu som nahrubo nastrúhala aj so šupkou. Je to mladá cukina , netreba ju šúpať. Odmerala som si 50 ml olivového oleja a 50 ml mlieka.
  5. Šunku som tiež nakrájala a pridala do misy. Masu som dobre premiešala.
  6. Formu , v ktorej budem koláč piecť som vymazala tukom a vysypala strúhankou.
  7. Masu som vložila do formy.Rúru som nastavila na 200 °C . Koláč som piekla asi 25 minút. Potom som zvýšila teplotu na 220 a chvíľu som ešte koláč piekla , aby dostal tmavšiu kôrku.
  8. Toto z neho zostalo. Zabalila som z neho aj synovi. Najprv nechcel , že on sladké nemusí. Na druhý deň som sa ho pýtala , či im chutil. Povedal , že bol dobrý :-)
  9. Ja som večer už studený zjedla dva takéto kúsky. Krásne som sa sčemerila :-)