Kleftiko
Autor receptu: thedrunkchef
Originál kleftiko sa robí z jahňaciny, zabalené do balíčkov z pergamenového papiera.
Ja som jahňacinu nezohnal a tak som skúsil bravčovú variantu, a keďže som nemal ani
pergamenový papier, tak som to naládoval do remosky.
15 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso pokrájame na väčšie kocky a naložíme do marinády. Tú si pripravíme z citrónovej šťavy, olivového oleja, soli, čierneho korenia a prelisovaného strúčiku cesnaku. Necháme odležať aspoň pol hodiny v chladničke.
- Zemiaky a mrkvu nakrájame na väčšie kusy, cibuľu na hrubšie kolesá, cesnak necháme celý. Hodíme do remosky, jemne osolíme, okoreníme a premiešame.
- K zelenine primiešame naložené mäso, prihodíme pár vetvičiek rozmarínu (v podstate je jedno akú zelenú bylinu použijeme, ja som mal rozmarín, ale hodí sa aj tymián a oregano), zavrieme remosku a bez miešania necháme robiť niečo cez hodinu.
- V remoske sa mi kleftiko napol upieklo, napol udusilo a keď sa tie chute premiešali, tak to bolo fantastické. Nabudúce skúsim v alobale v pahrebe.