Kleftiko

Autor receptu: thedrunkchef

Originál kleftiko sa robí z jahňaciny, zabalené do balíčkov z pergamenového papiera. Ja som jahňacinu nezohnal a tak som skúsil bravčovú variantu, a keďže som nemal ani pergamenový papier, tak som to naládoval do remosky.

15 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso pokrájame na väčšie kocky a naložíme do marinády. Tú si pripravíme z citrónovej šťavy, olivového oleja, soli, čierneho korenia a prelisovaného strúčiku cesnaku. Necháme odležať aspoň pol hodiny v chladničke.
  2. Zemiaky a mrkvu nakrájame na väčšie kusy, cibuľu na hrubšie kolesá, cesnak necháme celý. Hodíme do remosky, jemne osolíme, okoreníme a premiešame.
  3. K zelenine primiešame naložené mäso, prihodíme pár vetvičiek rozmarínu (v podstate je jedno akú zelenú bylinu použijeme, ja som mal rozmarín, ale hodí sa aj tymián a oregano), zavrieme remosku a bez miešania necháme robiť niečo cez hodinu.
  4. V remoske sa mi kleftiko napol upieklo, napol udusilo a keď sa tie chute premiešali, tak to bolo fantastické. Nabudúce skúsim v alobale v pahrebe.