Klasický zemiakový šalát (fotorecept)

Autor receptu: hviezdickaz

S božskou a zdravo - nezdravou prílohou ako sa patrí ... vyprážaným rezňom (však šalát nemusí byť len na Vianoce ) :o)

120 minút
príprava

Postup

  1. Množstvá neuvádzam,každý nech si upraví podľa seba ...
  2. Uvarené zemiaky v šupke, očistené a vychladnuté pretlačíme cez krájač na zemiaky.
  3. Pridáme sterilizovaný hrášok s mrkvou, nakrájané uhorky, vychladnutú cibuľku ( upraženú na troške oleja do sklovita ) ...
  4. ... majonézu ( žĺtka,olej,soľ ), komu sa nechce robiť domáca majonéza, nech si kúpi v obchode :) , ďalej soľ, MČK, horčicu ...
  5. ... všetko premiešame, dochutíme prípadne soľou a nálevom z uhoriek. Nakoniec pridáme uvarené vajíčka ( kvôli mužovi ich musím krájať na plátky :D ,vraj mu to tak lepšie chutí ... )
  6. ... tu máme klasický trojobal - hladká múka, vajíčko s mliekom a strúhanka ... nakrájané , vyklepané, osolené rezne, ktoré postupne obalíme ...
  7. Na masti a miernom plameni vypražíme ...
  8. Slinky sa nám zbiehať už nemusia ,už sa môžme vynikajúco napapať ... ako inšpirácia je to fajn :D Dobrú chuť Vám prajem :)