Zeleninová polievka

Kelovo-brokolicová polievka

Autor receptu: blissofplants

Keďže mi dnes skončila karanténa ??, zamierila som na moje obľúbené miesto (na trh?), kde mali nádhernú kelovú kapustu.*? To, že som práve doma mala aj tofu a rozhodla som sa ho na záver pridať do polievky, za to pravdepodobne môže 'následok karantény' ??

15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Začneme opražením nakrájanej cibuľky a papriky na oleji, ku ktorým pridáme štipku feniklových semienok, sušené bylinky, nakrájanú paradajku a cesnak.
  2. Keď sa chute premiešali, pridáme nakrájané kelové listy, na kocky nakrájaný zemiak a zalejeme vodou.
  3. Keď polievka začne vrieť, znížime teplotu a na miernom ohni varíme zhruba 15 minút.
  4. Dobre ochutíme. Pridáme paradajkové pyré, srirachu, nakrájané šampiňóny a pokračujeme vo varení.
  5. Úplne na záver pridáme do polievky brokolicové ružičky. Je dôležité, aby sa kel a brokolica úplne nerozvarili.
  6. Ak sa rozhodneme použiť tofu, kým sa polievka varí, tofu si nakrájame na menšie kocky a ochutené si ho opražíme v rúre do chrumkava.