Keftedakia (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Toto skvelé jedlo robím veľmi rada, pretože nám veľmi chutí...je to mleté mäso so strúhanými zemiakmi , bylinkami a škoricou..veľmi chutné, aj keď vyprážané...ešte som neskúšala upiecť ho v trúbe, lebo sa nevieme dočkať, kým sa vypečú...môžu sa jesť len tak ako fašírka s chlebíkom, zeleninovým šalátom...
4 porcie |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- bravčové pliecko som pomlela, pridala som pokrájanú petržlenovú váť a mätu na drobno, vajcia a cibuľu..
- potom som nastrúhala zemiaky na menších očkách..
- zemiaky som poriadne vyžmýkala zo šťavy a pridala som k mäsu..
- a napokon som pridala soľ, korenie, škoricu a strúhanku...všetko som poriadne premiesila..
- a vytvarovala šúľky vo veľkosti ako 2 orechy...
- vyprážala som ich v horúcej masti zmiešanej s olejom...
- všetky vypražené...
- podávala som som ju s varenými zemiakmi a paprikovým šalátom...zdobila som petržlenovou vňaťkou a mätou..