Keftedakia (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Toto skvelé jedlo robím veľmi rada, pretože nám veľmi chutí...je to mleté mäso so strúhanými zemiakmi , bylinkami a škoricou..veľmi chutné, aj keď vyprážané...ešte som neskúšala upiecť ho v trúbe, lebo sa nevieme dočkať, kým sa vypečú...môžu sa jesť len tak ako fašírka s chlebíkom, zeleninovým šalátom...

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. bravčové pliecko som pomlela, pridala som pokrájanú petržlenovú váť a mätu na drobno, vajcia a cibuľu..
  2. potom som nastrúhala zemiaky na menších očkách..
  3. zemiaky som poriadne vyžmýkala zo šťavy a pridala som k mäsu..
  4. a napokon som pridala soľ, korenie, škoricu a strúhanku...všetko som poriadne premiesila..
  5. a vytvarovala šúľky vo veľkosti ako 2 orechy...
  6. vyprážala som ich v horúcej masti zmiešanej s olejom...
  7. všetky vypražené...
  8. podávala som som ju s varenými zemiakmi a paprikovým šalátom...zdobila som petržlenovou vňaťkou a mätou..