Karfiolové guľky

Karfiolové guľky na petržlenovej mrveničke

Autor receptu: redakcia

6
porcií
70 minút
príprava

Postup

  1. Karfiol nastrúhame najemno alebo pomelieme na mlynčeku, pridáme nastrúhaný parmezán, nastrúhanú mozzarellu, vajce, strúhanku, múku, soľ, korenie, muškátový oriešok, roztlačený cesnak a všetko zmiešame. Z hotovej hmoty tvarujeme guľky, ktoré môžeme zľahka obaliť v múke. Dáme ich na minútu do fritézy a dopekáme v rúre pri 175 °C asi 10 minút.
  2. Petržlenová mrvenička: Do mixéra vložíme 200 g petržlenovej vňate a 70 g suchárov. Všetko spolu vymixujeme, až kým nevznikne zelená posýpka.
  3. Paradajková salsa: Paradajky blanšírujeme vo vriacej vode, rýchlo schladíme a schladené zbavíme kože. Stred paradajky vyrežeme a použijeme len dužinu, ktorú nakrájame na malé kocky. Sušené paradajky, bazalku a šalotku tiež nakrájame na malé kocky, pridáme šťavu aj kôru z limetky, balzamiko, olivový olej, soľ, worcester, oregano, tabasco a podľa potreby cukor. Všetko premiešame.
  4. Glazované baby karotky: Všetky tri druhy karotky očistíme, uvaríme v osolenej vode dochrumkava, vyberieme a schladíme. Do panvice dáme maslo, roztopíme, pridáme baby karotky, osolíme, okoreníme, pridáme trochu medu a všetko spolu premiešame, aby vznikla lesklá karotka, ktorú môžeme hneď podávať.