Karfiolové guľky
Karfiolové guľky na petržlenovej mrveničke
Autor receptu: redakcia
Postup- Karfiol nastrúhame najemno alebo pomelieme na mlynčeku, pridáme nastrúhaný parmezán, nastrúhanú mozzarellu, vajce, strúhanku, múku, soľ, korenie, muškátový oriešok, roztlačený cesnak a všetko zmiešame. Z hotovej hmoty
tvarujeme guľky, ktoré môžeme zľahka obaliť v múke. Dáme
ich na minútu do fritézy a dopekáme v rúre pri 175 °C asi 10
minút.
- Petržlenová mrvenička: Do mixéra vložíme 200 g petržlenovej vňate a 70
g suchárov. Všetko spolu vymixujeme, až kým nevznikne
zelená posýpka.
- Paradajková salsa: Paradajky blanšírujeme vo vriacej vode, rýchlo schladíme a schladené zbavíme kože.
Stred paradajky vyrežeme a použijeme len dužinu, ktorú
nakrájame na malé kocky. Sušené paradajky, bazalku
a šalotku tiež nakrájame na malé kocky, pridáme šťavu aj
kôru z limetky, balzamiko, olivový olej, soľ, worcester, oregano, tabasco a podľa potreby cukor. Všetko premiešame.
- Glazované baby karotky: Všetky tri druhy karotky očistíme, uvaríme v osolenej vode dochrumkava, vyberieme
a schladíme. Do panvice dáme maslo, roztopíme, pridáme
baby karotky, osolíme, okoreníme, pridáme trochu medu
a všetko spolu premiešame, aby vznikla lesklá karotka,
ktorú môžeme hneď podávať.
|