Karfiolové fašírky

Karfiolové fašírky s medvedím cesnakom v čepcovej blane

Autor receptu: izabella929

Jednoduchý obed dnes z karfiolu. Do fašíriek som pridala medvedí cesnak a obalila ich v čepcovej blane, kto ju nemá, sú výborné aj bez nej.

4-5
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Karfiol som umyla a rozobrala na ružičky.
  2. Vložila som ich do rajnice, zaliala vodou, pridala som štipku soli a uvarila do polomäkka.
  3. Medvedí cesnak som umyla pod tečúcou vodou a pripravila som anglickú slaninu.
  4. Medvedí cesnak a slaninu som nakrájala a ošúpala som aj cibuľu.
  5. Do rajničky som dala 1/2 lyžice masti, opiekla som na nej pokrájanú cibuľu a pridala som aj anglickú slaninu.
  6. Do misy som karfiol nakrájala na drobno, pridala som vajce, medvedí cesnak, opraženú cibuľu s anglickou slaninou, soľ, korenie a pridala som hrsť strúhanky, všetko som dobre premiešala.
  7. Z masy som tvorila malé fašírky, už takto sú vhodné na pečenie.
  8. Dostala som od priateľov z Komárna túto bravčovú čepcovú blanu a zamrazila som si ju. Teraz som ju nechala rozmraziť a rozprestrela som ju.
  9. Do kúskov odrezaných z blany som balila karfiolové guľky.
  10. Keď som všetky zabalila, nechala som rozohriať trošku masti. Nie je potrebné veľa masti, lebo čepcová blana je tuková a tuk sa pri pečení vytápa.
  11. Do horúcej masti som vložila fašírky a opiekla z jednej strany.
  12. Obrátila a dopiekla aj z druhej strany.
  13. Fašírka som vyložila na kuchynským papierom vystlaný podnos. Jednu som prekrojila, aby som videla ako sa prepiekli.
  14. Všetky upečené.
  15. Podávala som ich s varenými zemiakmi a čerstvým kapustovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.