Zeleninová polievka
Karfiolová polievka so zeleninou, zemiakmi a s haluškami (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Na chutnú polievku sme zužitkovali vývar z karfiolu aj karfiolový drobizg, ktorý ostal pri príprave vyprážaného karfiolu.
Postup
- Na oleji s maslom opražíme nakrajanú cibuľku.
- Pridáme na kocky nakrájanú všetku koreňovú zeleninu a restujeme za občasného miešania, kým nie je napoly mäkká.
- Následne pridáme 2 PL múky, miešame a opražíme.
- Teraz je na rade mletá červená paprika, ktorú krátko orestujeme, aby neprihorela a hneď
- zalejeme vývarom z karfiolu, ktorý nám ostal pri varení, keď sme pripravovali vypražaný karfiol. Dolejeme vodou. Varíme, občas premiešame.
- Postupne pridávame nakrájané zemiaky, aby sa uvarili. A pridáme kocku bujónu.
- Pred dovarením zemiakov vložíme do polievky nadrobno narezaný karfiol (drobizg, zbytok z vyprážaného). Na miernom ohni varíme ďalej.
- Pripravíme si cesto na halušky - ani riedke ani husté.
- Cez sitko na halušky pridáme do polievky, miešame, chvíľku povaríme, ochutnáme.
- Ak treba, polievku dochutíme, vypneme a nasypeme postrihanú petržlenovú vňať. Hotovo.
Želám dobrú chuť.