Zeleninová polievka

Karfiolová polievka so zeleninou, zemiakmi a s haluškami (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Na chutnú polievku sme zužitkovali vývar z karfiolu aj karfiolový drobizg, ktorý ostal pri príprave vyprážaného karfiolu.

Suroviny

Postup

  1. Na oleji s maslom opražíme nakrajanú cibuľku.
  2. Pridáme na kocky nakrájanú všetku koreňovú zeleninu a restujeme za občasného miešania, kým nie je napoly mäkká.
  3. Následne pridáme 2 PL múky, miešame a opražíme.
  4. Teraz je na rade mletá červená paprika, ktorú krátko orestujeme, aby neprihorela a hneď
  5. zalejeme vývarom z karfiolu, ktorý nám ostal pri varení, keď sme pripravovali vypražaný karfiol. Dolejeme vodou. Varíme, občas premiešame.
  6. Postupne pridávame nakrájané zemiaky, aby sa uvarili. A pridáme kocku bujónu.
  7. Pred dovarením zemiakov vložíme do polievky nadrobno narezaný karfiol (drobizg, zbytok z vyprážaného). Na miernom ohni varíme ďalej.
  8. Pripravíme si cesto na halušky - ani riedke ani husté.
  9. Cez sitko na halušky pridáme do polievky, miešame, chvíľku povaríme, ochutnáme.
  10. Ak treba, polievku dochutíme, vypneme a nasypeme postrihanú petržlenovú vňať. Hotovo. Želám dobrú chuť.