Karfiol v kabátiku (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Chcela som pripraviť,ľahký a chutný recept.Pustila som sa do hľadania niečoho zaujimavého a iného,ako som dosiaľ uvádzala. Či sa mi to podarilo posúďte sami. V lete,som na tento recept celkom pozabudla.

35 minút
príprava
45 minút
na 250-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrebné ingrediencie.
  2. Karfiol,rozoberiem na malé ružičky.Asi 5-7 minút ho varím v osolenej vode.Nechám odkapať a vychladiť.
  3. Pripravím si pokrájaný rožtek na malé kúsky navlhčím vodou.Pridám celé vajíčko.Do pomletého mäsa pridám soľ,oregano,korenie.Zmes premiešam a pridám k rožkom.Spracujem na masu.Nesmie sa drobiť.Musí byť kompaktná.
  4. Obvarené a vychladené rúžičky karfiolu.
  5. Na dosku si dám mikroténový sáček,ktorý potriem vodou.Naň formujem malé placky,mokrými rukami.Snažím sa karfiol zabaliť do mäska.Nožičky nie!
  6. Takto obalený karfiol,dám na poolejovaný plech.Ja som teraz zvolila malé aluminiové tácky.Takto som uložila karfiol na plech.Podávam k nemu buď zemiakovú kašu,alebo opečené zemiaky.Tento raz to boli opečené zemiaky,ktoré som tiež umiestnila na aluminiovú tácku.
  7. Pod zemiaky dávam slaninku aj s cibuľkou.Mala som ešte šampióny,aj tie som tam uložila.Zasypem na kolieska pokrájanými zemiakmi a ochutené bylinkami.
  8. Ochutené zemiaky.
  9. Pripravené pekáčiky vložím do vyhriatej rúry na 250 stupňov a nechám zapekať asi 30 minút.
  10. Potom pekáč vyberiem a zalejem v mlieku rozhabarkovanými vajíčkami,na ďaľších 10 minút.
  11. Nakoniec zasypem syrom a ešte dám zapiecť.
  12. Medzi tým si nastrúham červenú kapustu,cibuľku,pridám kukuricu.
  13. Zalejem nálevom z octu,cukru soli a korenia.Pokapem olivovým olejom.
  14. Hotové,na servírované ružičky karfiolu v kabátiku.