Karfiol s mozočkami

Autor receptu: jokin

Dnes som bol na nákupoch a mali lacný karfiol a mali aj mozočky tak som sa rozhodol , že udusím karfiol nie na mozočok, ale s mozočkami. Jedlo sa vydarilo a výborne chutilo tak ho zverejňujem.

3-4
porcie

Postup

  1. Pokrájanú cibuľku som osmažil do sklovita, pridal som rascu a papriku. Keď paprika zavoňala pridal som pokrájaný karfiól podlial som ho vodou a dusil som ho nejakých sedem minút.
  2. Kým sa dusil karfiol tak som si pokrájal mozočky. Keď už bol karfiol skoro mäký tak som do neho pridal mozočky
  3. Dobre som ich pomiešal s karfiolom a dusil zas nejakých desať minút kým mozočky neboli hotové
  4. Na záver som pridal petržlenovú vňaťku, osolil, krátko ešte podusil aby sa prepojili chute
  5. A už šup stým na tanier, ešte trošku ozdobiť paradajkami a paprikou a mohlo sa podávať. Príloha bol výborný chlebík.