Kapustové krokety

Kapustové krokety s fialovými zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Kaleráb nakrájame na rovnaké kocky a vložíme do osolenej vody, kde ich uvaríme. Potom pridáme nakrájaný mladý hrášok, smotanu, okoreníme bielym korením a zahustíme Solamylom.
  2. Krokety: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú červenú kapustu, podlejeme vínom, pridáme brusnice, cukor, soľ a korenie. Podľa potreby podlejeme vodou a varíme, kým kapusta nezmäkne a tekutina sa úplne neodparí. Uvarenú kapustu rozmixujeme na hladkú hmotu a dáme vychladiť. V druhom hrnci uvaríme v osolenej vode fialové zemiaky domäkka. Hotové scedíme, vymixujeme a necháme vychladiť. Obidve vychladené hmoty zmiešame, potom pridáme vajíčka, múku a podľa potreby osolíme a okoreníme.
  3. Z hmoty tvarujeme krokety, ktoré namáčame do vymiešaných bielkov s posekanými pistáciami. Krokety opečieme zľahka pri nízkej teplote na oleji, aby sa nespálili a dopekáme v rúre pri 145 °C asi 10 minút.
  4. Kuriatka orestujeme na panvici s olivovým olejom, osolíme, okoreníme a nakoniec pridáme nakrájaný tymian.
  5. Konfitovaný cesnak: Cesnak zalejeme olivovým olejom, pridáme tymian, rozmarín a korenie. Všetko potom konfitujeme pri 60 °C domäkka.