Kapustová polievka s paradajkovým pretlakom a klobáskou
Autor receptu: lenaer
Jednoduchá a výborná. Pôvodný recept bol z časopisu Dobré Jedlo, ale máme radi pikantné tak som si ho trošku prispôsobila.
3-4 porcie |
10 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Kapustu umyjeme, olúpeme listy a vyrežeme hlúb. Kapustu najkrájame na kocky (kto má ako rád, môžu byť aj pásiky), pridáme nakrájanú mrkvu a orestujeme na oleji, kde sme predtým krátko opražili rascu. Chvílu podusíme a pridáme najemno nakrájanú klobásu. Necháme opražiť kým nepustia krásnu vôňu.
- Kapustu poprášime múkou a zalejeme horúcim vývarom. Povaríme do polomäkka a pridáme pretlak, ochutíme korením, tabascom a necháme prejsť varom. Povaríme kým nebude kapusta s mrkvou mäkká - nie však rozvarená. Podľa chuti môžeme dochutiť octom a cukrom, komu ako chutí. So soľou opatrne, vývar z bujonu je dosť slaný.
- Namiesto klobásky je možné pridať aj údené mäsko z bravčového rebierka. Ešte som to nevyskúšala, ale určite to bude chutné.
Dobrú chuť!