Kapustová polievka s paradajkovým pretlakom a klobáskou

Autor receptu: lenaer

Jednoduchá a výborná. Pôvodný recept bol z časopisu Dobré Jedlo, ale máme radi pikantné tak som si ho trošku prispôsobila.

3-4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kapustu umyjeme, olúpeme listy a vyrežeme hlúb. Kapustu najkrájame na kocky (kto má ako rád, môžu byť aj pásiky), pridáme nakrájanú mrkvu a orestujeme na oleji, kde sme predtým krátko opražili rascu. Chvílu podusíme a pridáme najemno nakrájanú klobásu. Necháme opražiť kým nepustia krásnu vôňu.
  2. Kapustu poprášime múkou a zalejeme horúcim vývarom. Povaríme do polomäkka a pridáme pretlak, ochutíme korením, tabascom a necháme prejsť varom. Povaríme kým nebude kapusta s mrkvou mäkká - nie však rozvarená. Podľa chuti môžeme dochutiť octom a cukrom, komu ako chutí. So soľou opatrne, vývar z bujonu je dosť slaný.
  3. Namiesto klobásky je možné pridať aj údené mäsko z bravčového rebierka. Ešte som to nevyskúšala, ale určite to bude chutné. Dobrú chuť!