Kapustnica pre vegetariánov

Autor receptu: kecemis

Tento recept pouzivam uz dlhe roky. Myslim ze potesi vstekych vegeterianov a vsetkych tych, co potrebuju nieco lahke a nizkokaloricke. Samozrejme ak tento recept nepoznaju.

15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibulu som rozkrojil na polovicu a na tenko nakrajal. Cesnak som nakrajal drobno. Papriku, mrkvu, petrzlen som tiez pokrajal na mensie kusky, mrkvu a petrzlen na koliecka, papriku na tensie pasiky. Brokolicu som rozobral na ruzicky.
  2. Do hrnca som dal cibulu a cesnak a oprazil som ju do sklovita na olivovom oleji. Ked bola sklovita, 5-7 min, pridal som ostatnu zeleninu. Podlial som zmes 2-3 dcl vody s kyslej kapusty pridal som sol, korenie a nehal som ju dusit asi 6-8 minut. Potom som pridal 2.5 l vody.
  3. Ked voda zovrie, pridam rajcinovy pretlak a koriander. Polievku neham vriet 30-35 minut a je hotovo.
  4. Moj typ: cibulu mozno vymenit za por. Dore je pridat aj susene huby, zial zima je dlha a mne uz dosli.