Kapustnica, ako ju varila moja mama (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Spomenula som si na kapustnicu, ako ju varila moja mama. Vždy mi chutila. Moja nebola zlá, no zdá sa mi, že jej bola lepšia. Možno preto, že som ju nemusela variť? Viem, že je veľa receptov na kapustnicu. V každom dome sú presvedčení, že tá ich je naj....

60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kyslú kapustu som pokrájala. Dala som ju do hrnca a spolu s litrom vriacej vody, spolu s mäsom z bravčovej krkovičky bez kosti. Mäso som nakrájala na 4 cm kocky. Hoci zvyknem mäso pred použitím operovať - teda odstránim všetko mastné, v tomto prípade to nerobím. Pridala som 1 čl kmínu, 1 väčší bobkový list, mleté čierne korenie a 2 ks nového korenia.
  2. Keď bolo mäso mäkké, spravila som zásmažku. Na oleji som do sklovita opražila nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridala som múku, trochu som ju opiekla. Potom som panvičku stiahla z ohňa, pridala som mletú červenú papriku, zmiešala som ju s múkou. Zásmažku som zaliala 250 ml studenej vody, rozmiešala a vyliala do hrnca s kapustou. Kapustnicu som ešte prevarila asi 15 minút, aby sa chute prepojili.
  3. Zostalo nám z nej aj na druhý deň k obedu. Po odstátí je ešte lepšia.