Mäsové guľky
Kapusta s mäsovými guľkami podľa Gizky Oňovej (videorecept)
Autor receptu: sons
V čom je tajomstvo kapusty s mäsovými guľkami Gizky Oňovej nám prezradí v tomto videu.
Postup
- Vyžmýkanú a pokrájanú kyslú kapustu dáme variť. Pridáme nakrájanú hlávkovú kapustu, vodu, bobkový list a zakryté necháme variť.
- Ryžu dáme variť do 2 - 2,5 dl vody. Pridáme soľ, majoránku a mletné čierne korenie.
- Ďalej pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, cesnak a červenú papriku.
- Predvarenú ryžu zmiešame s mäsom a vajcom. Namočenými rukami vytvarujeme guľky a kladieme na kapustu.
- Pridáme vodu, posypeme rascou a necháme ďalších asi 30 minút variť. Keď budú mäsové guľky hotové, zahustíme smotanou.
- Na troche oleja opečieme na kolieska nakrájanú klobásu, ktorou ozdobíme hotové jedlo.
- Podávame s chlebom alebo celozrnným pečivom.