Mäsové guľky

Kapusta s mäsovými guľkami podľa Gizky Oňovej (videorecept)

Autor receptu: sons

V čom je tajomstvo kapusty s mäsovými guľkami Gizky Oňovej nám prezradí v tomto videu.

Suroviny

Postup

  1. Vyžmýkanú a pokrájanú kyslú kapustu dáme variť. Pridáme nakrájanú hlávkovú kapustu, vodu, bobkový list a zakryté necháme variť.
  2. Ryžu dáme variť do 2 - 2,5 dl vody. Pridáme soľ, majoránku a mletné čierne korenie.
  3. Ďalej pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, cesnak a červenú papriku.
  4. Predvarenú ryžu zmiešame s mäsom a vajcom. Namočenými rukami vytvarujeme guľky a kladieme na kapustu.
  5. Pridáme vodu, posypeme rascou a necháme ďalších asi 30 minút variť. Keď budú mäsové guľky hotové, zahustíme smotanou.
  6. Na troche oleja opečieme na kolieska nakrájanú klobásu, ktorou ozdobíme hotové jedlo.
  7. Podávame s chlebom alebo celozrnným pečivom.