Morčací burger

Kalifornský morčací club burger

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso zomelieme a dôkladne ho rukami prepracujeme s mletou paprikou, až z neho odstránime všetok vzduch. Slaninu nakrájame na veľmi drobné kocky. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno. Do mletého mäsa vmiešame slaninu, cibuľu, cesnak a nasekanú petržlenovú vňať. Z citróna nastrúhame kôru a vytlačíme šťavu. Mäso dochutíme citrónovou kôrou, šťavou, soľou a korením. Rozdelíme ho na 4 časti a vytvarujeme placky.
  2. Dip: Lyžicou vykrojíme dužinu z avokáda a vložíme ju do mixéra. Pridáme kyslú smotanu a horčicu a rozmixujeme dohladka.
  3. Morčacie burgery potrieme olejom a grilujeme ich 3 minúty z každej strany. Potom ich necháme bokom v teple. Zároveň s burgermi opečieme aj plátky slaniny do chrumkava. Žemle pozdĺžne dvakrát rozkrojíme, aby vznikli tri diely. Stredný diel opečieme z oboch strán. Krajné diely žemlí opečieme len z vnútornej strany.
  4. Spodný opečený diel potrieme avokádovým dipom a naň položíme plátok paradajky. Priklopíme stredným opečeným dielom. Opäť potrieme avokádovým dipom. Naň položíme šalát, burger, obložíme plátkami slaniny a priklopíme vrchný dielom žemle.