Kačka pečená pomalým tempom (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Chcel som len vyskúšať ako bude fungovať pečenie kačky pri menších teplotách.Trvalo mi to štyri a pol hodiny,ale stálo to zato.

Suroviny

Postup

  1. Kačicu natrieme soľou a posypeme ju celou rascou.Do brušnej dutiny vložíme celé jablko.Pod kačicu som vložil odrezané krídla aby sa mi koža neprilepila o spodok pekáča a prilial som trochu vody. Piekol som ju štyri hodiny pri 150 C.Na spodnú priečku rúry som dal plech s vodou.
  2. Na obrázku 2 máte možnosť vidieť kačicu po 2 h pečenia.Kožka mierne ružová,ale mäso bolo pri skúške vpichom vidličky ešte polosurové.
  3. Po 4 h pečenia chytá koža kačice peknú ružovú farbu a maso je uz skoro hotove.Natrieme kačicu mliekom,rúru prepneme na 200 C a dopekáme kačku ďalej 5-10 minút podla potreby.Po uplynutí tejto doby kačicu otočíme na opačnú stranu,natrieme mliekom chrbtovú časť a dopekame.
  4. A hotove dielo.
  5. Spravíme si plnku.Ja ju robievam medzi inými aj takýmto spôsobom. Suché rožky pokrájame na kolieska a potom na primerane veľké kocky.Potom ich premiešame mliekom.Pridáme k nim smaženú cibuľu,,posekanú petržlenovú vňať,soľ,čierne korenie mleté a pomletú kožu z krku kačice,sádlo a zomletú kuraciu pečienku.
  6. Dielo je riedke a musíme k nemu pridať podľa potreby strúhanku.
  7. Pridáme 1-2 PL strúhanky aby bola zmes plnky hustejšia.
  8. Pekáč natrieme maslom a posypeme ho strúhankou.Ako máte možnosť vidieť pekáč nie je naplnený,ale to nevadí.
  9. Plnku som piekol cca. 45 minút.Kraje plnky odrežeme a nakrájame na väčšie kocky.