Kačka pečená pomalým tempom (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Chcel som len vyskúšať ako bude fungovať pečenie kačky pri
menších teplotách.Trvalo mi
to štyri a pol hodiny,ale stálo to zato.
Postup
- Kačicu natrieme soľou a posypeme ju celou rascou.Do brušnej dutiny vložíme celé jablko.Pod kačicu som vložil odrezané krídla aby sa mi koža neprilepila o spodok pekáča a prilial som trochu vody.
Piekol som ju štyri hodiny pri 150 C.Na spodnú priečku rúry som dal plech s vodou.
- Na obrázku 2 máte možnosť vidieť kačicu po 2 h pečenia.Kožka mierne ružová,ale mäso bolo pri skúške vpichom vidličky ešte polosurové.
- Po 4 h pečenia chytá koža kačice peknú ružovú farbu a maso je uz skoro hotove.Natrieme kačicu mliekom,rúru prepneme na 200 C a dopekáme kačku ďalej 5-10 minút podla potreby.Po uplynutí tejto doby kačicu otočíme na opačnú stranu,natrieme mliekom chrbtovú časť a dopekame.
- A hotove dielo.
- Spravíme si plnku.Ja ju robievam medzi inými aj takýmto spôsobom.
Suché rožky pokrájame na kolieska a potom na primerane veľké kocky.Potom ich premiešame mliekom.Pridáme k nim smaženú cibuľu,,posekanú petržlenovú vňať,soľ,čierne korenie mleté a pomletú kožu z krku kačice,sádlo a zomletú kuraciu pečienku.
- Dielo je riedke a musíme k nemu pridať podľa potreby strúhanku.
- Pridáme 1-2 PL strúhanky aby bola zmes plnky hustejšia.
- Pekáč natrieme maslom a posypeme ho strúhankou.Ako máte možnosť vidieť pekáč nie je naplnený,ale to nevadí.
- Plnku som piekol cca. 45 minút.Kraje plnky odrežeme a nakrájame na väčšie kocky.